شوربة فواكة البحر يمكن تنفيذها باكثر من طريقة
الطريقه الأولى
مقادير شوربة فواكة البحر
الكمية على جسب افراد الاسرة ونصيحة ابداى دائما عند التجربة باقل كمية ممكنة وعندما تتمكنى من
طريقتك فى تنفيذ الطبق كررى التجربة فى كمية اكبر تناسب عائلتك او ضيوفك
نص كيلو سمك مقطع لمكعبات وبدون جلد او شوك طبعا
نص كيلو جمبرى مقشر ومسلوق فى ماء لمدة 10 دقائق واسكبى ماء السلق
نص كيلو قواقع او جندوفلى او بكلويز حسب الاسم فى بلدك
كابوريا حبة واجدة او اكثر جسب رغبتك
كاليمارى او سبيط يقطع حلقات مثل البصل الحلقات
نصف راس ثوم مفروم ناعم
نص كيلو طماطم معصورة ومصفاة من القشر والبذور
زيت زيتون وزبدة
ملح وفلفل اسود وقليل جدا من الكمون المطحون طبعا
طريقة الاعداد
لابد من مراعاة ان تستخدم اناء من الستانلس او الصاج او اى مادة فيما عادا التيفال او البيركس
يغسل الجندوفلى او القواقع جيداااوتخديها فى الحلة على نار قوية وتغطيها بلغطاء المحكم وتتركيها سوف
تصدر صوت فرقعة اتركيها ولا تخافى لانها الاصداف بتاعتها هتتفتح كى تخرج الرمل منها اتركيها 5دقائق
اشطفى الاصداف بلماء الجارى وانقليها فى طبق اخر
ضعى اناء على النار وضعى بة زيت زيتون وزبدة ثم ضيفى الثوم والقواقع ثم قليل من الماء وضعى بعد ذلك
الجمبرى وهو نظيف ومسلوق فى ماء ولابد من هذة الخطوة للتخلص من زفرة الجمبرى
ضيفى الكابوريا بعد تكسير ارجلها وضعى مكعبات السمك وحلقات الكليمارى او السبيط او السيبيا او الحبار
ضعى عصير الطماطم وتبليها بلملح والفلفل والكمون
اتركيهم على النار حتى ينضج السمك والجمبرى وتقدم ساخنة مع الخبر البلدى وسلطة الطحينة او مع الخبز
الفرنسى او الصامولى او الكيزرالمحمص والمدهون بخليط من الزبدة والثوم ويجمل ببعض اوراق الكرفس
او الكسبرة او البقدونس
م.ن.ق.و.ل
الطريقة الثانيه اصنعها بنفسى وهى شوربه فواكه البحر بالكريمه
نفس المقادير السابقه
الكمية على جسب افراد الاسرة ونصيحة ابداى دائما عند التجربة باقل كمية ممكنة وعندما تتمكنى من
طريقتك فى تنفيذ الطبق كررى التجربة فى كمية اكبر تناسب عائلتك او ضيوفك
نص كيلو سمك مقطع لمكعبات وبدون جلد او شوك طبعا
نص كيلو جمبرى مقشر
نص كيلو قواقع او جندوفلى او بكلويز حسب الاسم فى بلدك واغسليها جيدا حتى يخرج منها الرمل
كابوريا حبة واجدة او اكثر جسب رغبتك
كاليمارى او سبيط يقطع حلقات مثل البصل الحلقات أو مكعبات
للكريمه
ماء مغلى
اتنين كوب زبادى او ما يعادله من الحليب
نصف كوب من الطحين
بهارات حسب الرغبه ( ملح ، فلفل ابيض ، بهارات بيضاء خاصه بالسمك )
لاعداد الكريمه
اغلى ماء فى وعاء الطبخ
وفى اناء منفصل اضيفى كوبين من الزبادى على نصف كوب من الدقيق وذلك مع التقليب والتحريك الشديد لتفكيك الكتل المتكونه من تجانس المكونات وتستمرى فى التحريك حتى تحصلى على مكون متجانس تماما ليس فيه اى كتل ومائل للسيوله ثم صفى الناتج فى مصفاه فوق الأناء الذى به الماء المغلى وهو على النار
وحركى بسرعه حتى لا تتكون كتل نهائى
وبعد التأكد من خلو الشوربه من الكتل تماما اضيفى التوابل ( ملح فلفل ابيض بهارات بيضاء )
اضيفى مقادير فواكه البحر بالترتيب التالى
اولا ضعى الكليمارى ( السبيط ) لأنه يأخذ وقتا طويلا فى الأستواء
وبعد 10 دقائق ضعى الجمبرى المقشر والكابوريا بعد تقطيعها بالشكل المناسب
وبعد ذلك بحوالى ربع ساعه واخيرا ضعى قطع السمك المكعبات واتركيها على النار خمس دقائق مع الملاحظه الشديده لأن السمك سريع الأستواء [center]